Grekisk valnötspaj

Ingredienser

Pajdeg:
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
115 g smör
2 msk crème fraiche

Fyllning:

200 g valnötter
Knappt: 1 dl strösocker
1 tsk citronsaft
1 dl vispgrädde
2 msk mörk sirap
1 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
25 g smör
3 ägg

Gör så här

Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den i en matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll. 

Tumma ut degen i pajformen och ställ kallt en stund. Värm ugnen till 225° och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Sätt ugnen på 200°. Rosta valnötterna i 10 minuter. 

Smält socker och citronsaft i en kastrull. Värm grädde, sirap, kakao, vaniljsocker och salt i en kastrull. Häll den varma blandningen i det smälta sockret och koka såsen ca 10 minuter. Det ska bli en kolasås. Tag kastrullen av värmen, rör ned valnötter, smör och ägg. Rör tills allt blandat sig. 

Fyll i det förgräddade pajskalet. Baka i 30 minuter eller tills pajfyllningen stannat.
Så skulle den egenligen se ut..


..såhär såg våran ut


Vi råkade ha våran i ugnen lite för länge! Men bilden ger ingen rättvisa, så bränd var den inte. 
Vi är inget stort fan utav nötter i bakelser osv, finns vissa som är riktigt goda. Men den här var tyvärr ingen favorit för oss. Däremot blev den ju inte lyckad så vi kan inte riktigt bedömma den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0