Japansk honungskaka

En japansk version av lätt sockerkaka. Väldigt luftigt och underbart gott!
Honungen ger den en jätte god smak!


Ingredienser
2 msk varm mjölk
2 msk honung
4 ägg
85 gram fin vetemjöl
160 gram socker

Gör så här

Värm ugnen 180 grader.

smält honungen i varm mjölk och lägg åt sidan.

Med en elvisp mixa ägg och gradvis tillsätt sockret.
Häll hett vatten i stor skål och lägg skålen med ägg och socker i
vattnet och fortsätter vispa den i vattenbad.
Vispa tills den får volym och blir nästan vit. Sakta mixa in honung och mjölken.

Gradvis sikta mjölet 2x och för tredje gången i ägg och honung blandning och blanda
den med en spatel.

Häll i en välsmörd form och häll i. "Knacka" formen mot bordet lätt för att få bort luftbubblorna.

Grädda i ugnen i 180 grader för 10 minuter.
Sen sänk värmen till 135 grader och grädda för 40 minuter till.

Kolla om kakan är klar men en provnål.

Den är godare dagen efter men den är lika god nygräddade :)

Man smaksätta den med grönte pulver som då en jätte fin grön färg och god mustig smak.

Betyg:
Sara- 3 av 5 stjärnor.- Man måste blanda honungen ordentligt!
Melissa- 3 av 5 stjärnor.- Jag älskade sötheten!
Helen- 2 av 5 stjärnor.- Jag är inte så förtjust i så söta bakverk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0