Franska chokladmaränger
- 100 g mörk choklad
- 3 ägg, endast vitor
- 1,5 dl strösocker
Gör så här
Smält chokladen i ett vattenbad. Ta chokladen från värmen och låt den svalna. Vispa äggvitor och 1/3 av sockret till ett fast, vitt skum. Tillsätt resterande socker och fortsätt vispa till ett ännu fastare skum.
Ringla ner chokladen i äggviteskummet. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Varken blanda eller rör om, se bara till att få med choklad och äggviteskum på varje maräng, rör du om blir marängerna bruna i stället för melerade.
Grädda 1 timme och 30 minuter. Låt dem sedan gärna ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten så att de blir riktigt torra och spröda.

Betyg:
Helen: 3,5 av 5. - Jag tycker inte om maränger annars, men dessa med choklad i var faktiskt goda och ätbara!
Sara & Melissa: 4,5 av 5.
Helen: 3,5 av 5. - Jag tycker inte om maränger annars, men dessa med choklad i var faktiskt goda och ätbara!
Sara & Melissa: 4,5 av 5.
Kommentarer
Trackback