Sesamkakor från Iran
Kakor är bland det bästa att ha hemma om man gillar oväntat besök. De här kakorna är så lättlagade att man dessutom hinner slänga ihop dem under tiden väntade gästerna är på ingång!

Ingredienser:
2 ägg2 dl socker
2 dl matolja
4 dl vetemlöl
2 tsk bakpulver
sesamfrön
Gör så här
Rör ihop ägg, socker, olja, mjöl och bakpulver till en smidig smet.
Klicka med två matskedar lagom stora klickar på ett bakplåtspapper.
Strö på sesamfrö.
In i ugnen i ca 10 minuter, 225 grader.
Passa noga så de inte blir brända, bara lite gyllenbruna.
Klicka med två matskedar lagom stora klickar på ett bakplåtspapper.
Strö på sesamfrö.
In i ugnen i ca 10 minuter, 225 grader.
Passa noga så de inte blir brända, bara lite gyllenbruna.
Tips! Det kan bli lite kladdigt med smeten så mjöla in händerna/redskapen litegrann när du formar smeten.
Vårat betyg:
Melissa: 4 av 5 stjärnor. - Jag tyckte att allt var bra och de var jättegoda. Lite svårt med smeten bara.
Sara: 3 av 5 stjärnor. - Det smakade bra men smeten var jobbig att arbeta med. Använd gärna former!
Helen: 3,5 av 5 stjärnor. - Kakorna var jättegoda. Att de är lätta att göra är ett plus i kanten.
Vårat betyg:
Melissa: 4 av 5 stjärnor. - Jag tyckte att allt var bra och de var jättegoda. Lite svårt med smeten bara.
Sara: 3 av 5 stjärnor. - Det smakade bra men smeten var jobbig att arbeta med. Använd gärna former!
Helen: 3,5 av 5 stjärnor. - Kakorna var jättegoda. Att de är lätta att göra är ett plus i kanten.
Kommentarer
Trackback